Home / Omgeving / Cultureel / Theaterspektakel NOORD

Theaterspektakel NOORD

Theaterspektakel noord is een spannende en magische voorstelling over de onvoorspelbaarheid
van ons bestaan. Over durf, doorzetten en de kracht van samenwerking.

Het verhaal
NOORD is een muzikaal theaterspektakel dat zijn wortels heeft in de actualiteit maar waarin de werkelijkheid zo wordt uitvergroot dat je ogen en oren te kort hebt om alles volledig tot je door te laten dringen.

In NOORD speelt de Groningse bodem en het landschap een belangrijke rol. In die bodem zitten verhalen verstopt en drama’s, in die bodem zit ook de liefde van mensen voor elkaar en zelfs die van liefde voor de natuur in de breedste zin van het woord. Dat wat je in de bodem stopt, groeit er uiteindelijk weer uit als een geschenk van de aarde aan jou. Maar besef dat er ook een prijs is aan alles wat je uit die bodem haalt.

Het publiek daalt mee tot ver onder de bodem van het Groningse landschap en onze aarde en beleeft mee wat Menke en haar kompanen meemaken in dit spel van bedrog, liefde, landschap en intrige.

Speciaal voor NOORD wordt een grote hal bij Van der Valk Groningen-Zuidbroek (gemeente Midden-Groningen) omgebouwd tot de Theaterhal Zuidbroek. De première is op vrijdag 3 september en vanaf dan speelt NOORD een maand lang van woensdag t/m zondag.

Tickets vanaf 31 euro via https://noordtheater.nl/tickets/