Home / Kinderen / Breeland recreatie steppen & kanoën

Steppen

Bij Breeland hebben ze comfortabele steps voor recreatief gebruik. Er zijn een aantal steproutes uitgezet door prachtige natuurgebieden, door bossen of door een aantal Drentse dorpen. De afstanden van de routes variëren zodat er voor iedereen een route mogelijk is.
 

Steprondje ‘Willem’
Een kort rondje langs het gezellige dorpscafé. Even een kopje koffie bij ’t Keerpunt en daarna weer terug door het natuurgebied ‘De Duunsche Landen’.
Duur: 1 uur

Steprondje ‘Breevenen’ (nieuw!)
Rondje door het natuurgebied ‘Breevenen’ langs de rand van de Hondsrug.
Duur: ca 2,5 uur

Steprondje Aignwies (nieuw!)
Rondje van 11 km langs Aignwies in Annerveenschekanaal en via ’t Keerpunt in Spijkerboor weer terug.
Duur: ca. 1,5 uur

Stepp’n Stones
Een puzzelrondje op de step langs hunebedden en grafheuvels in Geopark de Hondsrug. Steppen en stilstaan, om onderweg 18 cryptische vragen op te lossen. De route is ongeveer 12 kilometer. Mocht u een rondje willen steppen met kleinere kinderen dan is het Stempelsteppen een leuke activiteit!

Duur: ca 2 uur
Prijs: € 15,00

Letterboxen op de step
Op de raand van ’t veen en ’t zaand!
Combineer de steptocht met het zoeken naar letterboxen in de weidse omgeving van de Hunzevallei.

Duur: ca 2,5 uur
Prijs: € 15,00

 

Prijs volwassene € 13,50
Prijs kind € 13,50
Groepsgrootte tussen de 1 en 55 Personen
Periode Hele jaar
Duur 1 tot 2,5 uur

Kanotocht

Alleen, samen met het gezin of met vrienden of familie kanoën in Drenthe? Dan bent u bij Breeland aan het juiste adres. Onze kano zwerftocht start bij Breeland en smalle slootjes leiden u naar de rivier de Hunze. Sinds jaren kronkelt de Hunze weer door haar oude meanders en zorgt voor een unieke belevenis. U vaart door diverse natuurgebieden met na elke bocht een nieuwe beleving. Ontdek het mooie Drenthe vanaf het water! 

Keuze uit kayaks, dubbelkayaks en Canadese kano’s
Voor deze beleving kunt u kiezen uit 1-persoonskayaks, dubbelkayaks of een Canadese kano. Onze instructeurs adviseren u graag en geven vooraf ook een instructie. Op drukke dagen is het wel belangrijk om uw voorkeur voor kayak of kano op te geven.

Zwerftocht op de Hunze, vaartijd 2 tot 3 uur.
Smalle slootjes leiden u langs het prachtige natuurgebied ‘De Duunsche Landen’ naar de Hunze. Na een uurtje gepeddeld te hebben komt u in het dorpje Spijkerboor waar u een korte pauze kunt houden bij het dorpscafé ’t Keerpunt. Zelf broodjes en drinken mee? Dan kunt u er ook voor kiezen om nog een klein stukje de meanders in te varen. 

Meandertocht Annermoeras, vaartijd 4 tot 6 uur.
Via de Hunze vaart u in noordelijke richting naar Spijkerboor waar voor een korte pauze ’t Keerpunt zit. Mooie bruine kroeg met terras. Direct na Spijkerboor komt u in het prachtige natuurgebied ‘Het Annermoeras’. Hier kunt u heerlijk peddelen door de oude meanders en genieten van de prachtige natuur, de nieuwsgierige koeien, wellicht nog een bever en de verschillende plantensoorten.

Meandertocht in de Elzemaat, vaartijd 4 tot 6 uur.
Via de Hunze vaart u in zuidelijke richting naar het natuurgebied ‘De Elzemaat’. Kronkelend door de oude meanders kunt u hier genieten van de prachtige vegetatie en drassige graslanden. Tevens staat er een uitkijktoren in één van de Elzemaat bochten voor prachtige vergezichten. Neemt u dan een lekkere picknickmand mee, onderweg komt u namelijk geen gezellig terras tegen.

Het water een keer op een andere manier verkennen? U kunt ook met onze SUP’s de Hunzevallei verkennen. Stand Up Paddling is erg leuk en zeker de moeite waard! Probeer het zelf!

Prijzen

Prijs volwassene € 13,50
Prijs kind € 8,50
Groepsgrootte tussen de 1 en 100 Personen
Periode april t/m oktober
Zwerftocht de Hunze Max. 3 uur
Zwerftocht Annermoeras of Elzemaat 3 tot 6 uur
Prijs Annermoeras of Elzemaat € 17,50
Prijs t/m 7 jaar € 9,50