Home / Omgeving

Omgeving

Het Brinkhotel ligt op steenworp afstand van zowel Assen als Groningen. Een bezoek aan deze noordelijke steden met vele bezienswaardigheden is beslist de moeite waard.

Op deze pagina vindt u de hoogtepunten uit onze omgeving. 

Uiteraard is ons hotel een mooie uitvalsbasis om te wandelen in Drenthe of te fietsen in Drenthe. Daarnaast kunt u vanuit ons hotel ook heerlijk fietsen in Groningen. En zelfs wandelen in Groningen is vanuit het Brinkhotel prima te doen, aangezien Zuidlaren dichtbij de provinciegrens ligt.

Sinds kort zijn wij ook Tourist Info Folderpunt. Dit betekent dat u bij onze receptie allerlei folders over leuke uitstapjes in de omgeving kunt vinden en dat u bij ons souvenirs kunt kopen. Wij verkopen bijvoorbeeld de fraaie Berend Botje beeldjes. Ook voor wandelroutes in Drenthe en fietsroutes in Drenthe en Groningen kunt u bij ons terecht.

Vlakbij het Brinkhotel liggen meerdere sauna's waaronder Sauna de Bron, via bijgaande link kunt u korting krijgen op toegang voor deze sauna. 

 

 

Aardewerkfabriek Royal Goedewaagen

TT Circuit Assen

Berend Botje

Wie aan Zuidlaren denkt, denkt ongetwijfeld ook aan het kinderliedje 'Berend Botje'. Maar wie was hij eigenlijk?

Drents Museum

Het Drents Museum in Assen ligt op slechts 20 minuten rijden van het Brinkhotel.

Drentsche Aa

Ons hotel ligt in het 'Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa'. Sinds december 2002 is het gebied één van de twintig Nationale Parken en sinds 2007 tevens één van de twintig Nationale Landschappen van Nederland.

Geopark De Hondsrug

Het Brinkhotel ligt middenin het interessante Geopark De Hondsrug; het eerste en enige Geopark van Nederland!

Gevangenismuseum Veenhuizen

In het Gevangenismuseum in Veenhuizen leert u alles over misdaad en straffen door de eeuwen heen.

The Grone

Ontdek Groningen op een onvergetelijke manier! In de luxe touringcar krijgt u informatie over de mensen en het landschap van de mooiste plkjes in Groningen.

Groninger Museum

Het Groninger Museum is terecht één van de topattracties van het noorden. En dat op slechts 20 minuten rijden van het Brinkhotel!

Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Dit kamp was een voorportaal voor de vernietingskampen van de nazi's in de Tweede Wereldoorlog. Het kamp houdt op indringende wijze de herinnering levend.

Museum De Wachter

Deze prachtige molen vindt u aan de rand van Zuidlaren op loop- en fietsafstand van het Brinkhotel.

Pieterpad

De route van de bekendste langeafstandswandelroute van Pieterburen naar de Pieterberg loopt langs Zuidlaren.

Sprookjeshof

De Sprookjeshof in Zuidlaren is bij elk weertype een ideaal uitje voor gezinnen met kinderen.

Tourist Info Folderpunt Zuidlaren

Bij de receptie van het Brinkhotel vindt u tevens het Tourist Info Folderpunt Zuidlaren met informatie over wandelen, fietsen en bezoeken in onze prachtige omgeving.

Veenkoloniaal Museum Veendam

Veen speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van onze omgeving. Een bezoek aan het Veenkoloniaal Museum in Veendam zal u meer duidelijkheid geven over de rol van het veen.

Vesting Bourtange

Vestingstad Bourtange is een prachtige reconstructie van het historische verdedingswerk dat hier in 1742 stond.

Wildlands

In 2016 opende Wildlands Adventure Zoo haar deuren in Emmen. Het park trok in haar openingsjaar meteen 1,3 miljoen bezoekers. Wildlands is geen klassieke dierentuin met hokken waar u langs kunt lopen. Wildlands is een themapark waar u als bezoeker op ontdekkingsreis gaat langs drie klimaatzones

Zuidlaardermeer

Voor natuurliefhebbers, zonaanbidders of watersportliefhebbers biedt het Zuidlaardermeer genoeg vertier.

Zuidlaardermarkt

De beroemde Zuidlaardermarkt vindt elk jaar plaats op de derde dinsdag in oktober en is niet alleen een paardenmarkt, maar ook een dieren- en warenmarkt.