Home / Fietsen en wandelen / Fietsroutes

Fietsen

Drenthe biedt vele mogelijkheden om eropuit te gaan met de fiets!
Vanuit Zuidlaren zijn er diverse mogelijkheden om een prachtige route te maken.

Fiets over de zandvlakte en heidevelden of verken de Hunzevallei. Ontdek grafheuvels, oeroude zandpaden en de brinken die er al sinds de middeleeuwen liggen.

We hebben hier op deze site een aantal fietsroutes voor u uitgelicht. Bij de receptie zijn deze en nog vele andere routes verkrijgbaar.

Geen zin in gesleep met fietsen? Huur dan een (elektrische)fiets bij de receptie van ons hotel.

Rondje Drentsche Aa vanuit Zuidlaren (59 km)

Nationaal Landschap de Drentsche Aa is een heerlijk fietsgebied. In dit mooie beekdal vindt u tal van authentieke dorpjes.

Drentsche Aa-Route (40 km)

Het stroomgebied van de Drentsche Aa is de ‘leidraad’ van deze route. Drentsche Aa is de verzamelnaam voor een stelsel slingerende beken in het midden en noorden van Drenthe, waaronder Oudemolense Diep, Taarloosche Diep, Looner Diep en Rolder Diep.

Door de bossen van de Drentsche Aa

Deze route door het Nationaal Beek- en Esdorpenlandschap Drentsche Aa neemt je mee door het stroomdal van de Drentsche Aa. Dit bekenstelsel is uitzonderlijk goed bewaard gebleven in deze omgeving. Verder gaat u heerlijk op pad door de bossen.

Stroomdal Route (57km)

Het stroomgebied van de Drentsche Aa bezit nog veel kenmerken van het oude esdorpenlandschap: brinkdorpen, essen, zandverstuivingen en vooral ook groenlanden in de beekdalen.

Lentenroute (42km)

De Hondsrug en de Hunzevallei nodigen uit tot urenlang fietsen. Een eeuwenoud landschap trekt aan u voorbij. Duizenden jaren geleden woonden hier al mensen die hun sporen hebben achtergelaten. Ontdek de grafheuvels, oeroude zandpaden en de middeleeuwse brinken.